Pretražite novosti:

Novi broj Glasnika Medicinskog fakulteta u Splitu

Novi broj Glasnika Medicinskog fakulteta u Splitu
Riječ glavnoga urednika

Evo nas na kraju još jedne uspješne godine za naš MEFST. Vrijeme je da svi zajedno zastanemo, osvrnemo se na odrađeno, nasmijemo se jedan drugome i budemo ponosni i zadovoljni.

U Uredničkom smo se odboru potrudili da o razlozima za zadovoljstvo možete tijekom dolazećih blagdana čitati u ovom broju našeg Glasnika. Posebno ističemo Dane nobelovaca u Splitu u organizaciji naših studenata i mladih kolega, doček novih studenata na svim četirima studijskim programima našeg fakulteta, zatim ispraćaj prve Regiomed generacije na kliničku nastavu u naše nastavne baze u Njemačkoj, pa proslavu 40. obljetnice cjelovitog Medicinskog studija u Splitu, pokretanje dentalne medicine u našem KBC-u i rođenje Dental Academicusa. Studenti pišu o svojim iskustvima s razmjena, o tome kako usklađuju svoje obveze i određuju prioritete, zatim o strukturi svojih organizacija na Fakultetu, ali i o tome kako se provode u slobodno vrijeme. Izvješća o uspješnosti brojnih projekata i stručnih skupova također su dio sadržaja ovog broja. Tu je i naš vremeplov i druge stalne rubrike na koje ste već navikli. Vjerujemo da će svatko pronaći nešto za svoj gušt!

Tradicionalno, ovo je i vrijeme donošenja odluka za iduću godinu, osobnih, privatnih i profesionalnih. E, pa neka jedna od njih bude da ćete u idućoj godini postati aktivni suradnici Glasnika, ne samo njegovi vjerni čitatelji! Očekujemo vaše priloge u idućoj godini! Ne morate biti posebno vješti pisci, nismo to ni mi u Uredništvu. Ako imate ideju za članak, samo nam se javite, u sinergiji ćemo sigurno napraviti dobar prilog jer riječi lete, a napisano ostaje.

Svima onima koji su sudjelovali u stvaranju ovog broja, a posebno svim kolegicama i kolegama članovima Uredničkog odbora velika hvala. Vjerujemo da ćete listanjem i čitanjem 
Glasnika osjetiti dio odlične atmosfere i suradnje koju smo u našem radu postigli.

Za kraj, ali ne manje važno, cijelo Uredništvo svima vam želi čestit Božić i obilje svakog dobra u novoj 2020. godini!

Zdravi nam i veseli bili!

Ivica Grković Glavni urednik

Glasnik vol. 12, br. 2, prosinac 2019. (pdf) Ispiši stranicu