Pretražite novosti:

Novi broj Glasnika Medicinskog fakulteta u Splitu

Novi broj Glasnika Medicinskog fakulteta u Splitu
Riječ glavnoga urednika

Kad smo početkom ožujka počeli intenzivnije raditi na novom broju našeg Glasnika, mi u Uredničkom odboru bili smo pomalo sumnjičavi prema broju članaka i priloga kojima ćemo raspolagati za ovaj broj. Čak smo bili razgovarali o opravdanosti izlaženja tiskanog oblika Glasnika s obzirom na to da nam je internetska stranica Fakulteta izvrsna jer slikom i tekstom redovito poprati sve važno što se na Fakultetu događa. Naši prijatelji i kolege (a i Uprava fakulteta) uvjeravala nas je da izlaženje Glasnika itekako ima smisla, bez obzira na sve novije načine komunikacije. Onda je uslijedio e-mail osoblju fakulteta s molbom da se jave s člancima i prilozima, ali je rezultat bio prilično obeshrabrujući. Imali smo manje od deset članaka početkom svibnja! Ponovno smo zaključili da je od kolega kliničara vjerojatno lakše dobiti bubreg, nego članak za Glasnik! Onda smo se mi u odboru ‘naljutili’ i podijelili uloge motivatora i ‘istjerivača članaka’ pojedinih grupa studenata i osoblja. Rezultat nije izostao! Sadržaj ovog broja je pedesetak (uglavnom) lijepo ilustriranih priloga iz života našeg Fakulteta, od Božića prošle godine po do sredine lipnja 2019. godine. Osim uobičajenih priloga i rubrika, uveli smo i neke nove. Plan nam je u svakom broju uvesti bar jednu novu rubriku i tako postupno mijenjati i osuvremenjivati važno ‘lice’ našeg Fakulteta. Odmah nakon čitanja ovih uvodnih redaka pogledajte sadržaj i ugodno ćete se iznenaditi!

Kako ovaj broj izlazi u srpnju, iskoristit ćemo njegovu svježinu i aktualnost te ga darovati našim brucošima početkom listopada. Osim bijelog mantila s logotipom Fakulteta, dobit će i ovaj broj fakultetskog lista. Poručujemo im da se čitajući upoznaju s nama, što prije uklope u bogatstvo naših raznolikosti i odmah postanu naši suradnici!
 
Dakle, dragi mladi kolegice i kolege, znajte da očekujemo vaše priloge već na prvoj godini studija. Pogledajte u ovom broju kako to rade vaši stariji kolege i ‘potaracajte’ ih u svojoj maštovitosti i kvaliteti izričaja. Ideja Glasnika je da većina članaka budu studentski uradci. 
Hvala svima koji su svojim kvalitetnim prilozima sudjelovali u ovom broju! Velika hvala svim članovima Uredničkog odbora! Glasnik se ne dogodi sam od sebe, a mi nismo profesionalni novinari i urednici, tako da su u svaku stranicu ugrađeni sati vrijednog i predanog rada, uz naše obveze svakodnevnog posla. Rezultat toga je sad u vašim rukama, nadamo se da ćete čitajući ‘guštati’ bar toliko koliko smo mi guštali stvarajući ovaj broj! 

Zdravi nam i veseli bili!

Ivica Grković
Glavni urednik

Glasnik vol. 12, br. 1, srpanj 2019. (pdf) Ispiši stranicu