EndNote i EndNote Web


Na svim je korisničkim računalima u knjižnici instaliran program za organizaciju i upravljanje referencama EndNote. Korisnici ga mogu koristiti za pohranjivanje rezultata pretraživanja iz bilo koje baze podataka koja omogućuje njihovo eksportiranje. Pohranjene se reference mogu eksportirati iz EndNotea u EndNote Web (mrežna inačica istoga programa) kako bi bile dostupne korisniku i s nekog drugog računala. Program oblikuje reference prema unaprijed zadanom formatu velikog broja znanstvenih časopisa. Dostupno je više od 2 300 različitih formata. 


EndNote Online

Baze podataka poput WoS-a nude putem svog sučelja mogućnost uporabe online programa. Na početnoj stranici WoS-a potraži se EndNote na vrhu sučelja, odabere opcija za registraciju i popune sva tražena polja.
 


 

Prilikom svakoga sljedećeg pristupa WoS-u na početnoj se stranici prikaže poveznica EndNote, a nakon pretraživanja rezultati se mogu pohraniti preko Export to EndNote Online.


Instalacijom besplatnog plug-in programa osigurava se izravno povezivanje pohranjenih referenca s tekstom koji se trenutno piše u MS Wordu i njihovo citiranje (Cite While You Write). 
 

Osobna baza podataka može sadržavati do 10 000 pohranjenih referenci. Reference se mogu dodatno opisati, povezati s tekstovima, mrežnim stranicama izdavača i sl.


Video → Kako koristiti EndNote / How to Use EndNote in 5 Minutes

Web-based training Ispiši stranicu