Pretražite novosti:
Upisi u 1. godinu 2018./2019.
Upisi u 1. godinu 2018./2019.
Interreg-IPA CBC
croatia.cochrane.org

Svečanost obilježavanja 20. obljetnice Medicinskog fakulteta u Splitu 30.03.2017.

Povodom 20. obljetnice Medicinskog fakulteta u Splitu u velikom amfiteatru Medicinskog fakulteta održana je u četvrtak 30. ožujka 2017. svečanost kojoj je nazočila predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, ministar znanosti i obrazovanja prof.dr.sc. Pavo Barišić, rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Šimun Anđelinović s prorektorima, predsjednik HAZU-a Zvonko Kusić, predsjednik saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Andro Krstulović Opara, bivši ministri prof. dr. sc. Dragan Primorac i akademik Ivica Kostović te brojni drugi ugledni gosti.

U prigodnom obraćanju predsjednica Grabar- Kitarović  istaknula je kako je u svojoj 20-godišnjoj povijesti Medicinski fakultet u Splitu ostvario uspješnu suradnju s ostalim medicinskim fakultetima u Hrvatskoj, osobito sa zagrebačkim, a istodobno je razvio i suradnju s fakultetima i zdravstvenim ustanovama u inozemstvu. Prema njenim riječima, osnutkom Medicinskog fakulteta u Splitu učinjen je korak k decentralizaciji hrvatske sveučilišne nastave.
- Svima nam je u cilju nastojati pružati najbolje moguće obrazovanje za naše studentice i studente medicine, a posebno moramo ustrajati u stvaranju boljih radnih uvjeta za sve zdravstvene djelatnike u Hrvatskoj. Svi koji su uključeni u Hrvatski zdravstveni sustav i svi s političkim utjecajem trebaju nastaviti provedbu očuvanja zdravlja kao odgovorne zadaće - poručila je, dodajući kako su zadovoljni liječnici i medicinsko osoblje važni za uspješno funkcioniranje cjelokupnoga zdravstvenog sustava.

Ministar znanosti i obrazovanja prof.dr.sc. Pavo Barišić, kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića, rekao je da  se Medicinski fakultet u Splitu po svojemu znanstveno-istraživačkom radu, broju znanstvenih radova i laboratoriju ubraja u vrhunske  znanstveno-nastavne institucije u Hrvatskoj.
- Studij medicine na engleskom jeziku, koji se provodi na Medicinskom fakultetu u Splitu, svjedoči o dosezima te visokoškolske ustanove i izvan Hrvatske -, istaknuo je ministar Barišić.

- Medicinski fakultet u Splitu ima strelovit uspon i pouka je društvu da je stvorena velika i snažna institucija. Želim vam da i dalje budete putokaz hrvatskoj medicini - poručio je pak akademik Kusić.

Rektor Sveučilišta u Splitu je uzvanicima dao kratak uvid u povijesni razvoj splitskog Medicinskog fakulteta, zahvalivši se svim istaknutim pojedincima koji su doprinijeli da ta ustanova izraste u uglednu instituciju kakva je danas.
- Budućnost Medicinskog fakulteta vidim u sinergiji svih znanstvenika  našeg sveučilišta, naročito u interdisciplinarnim područjima te u razvoju međunarodne suradnje s inozemnim partnerima kao što su Penn State i Regiomed klinike – poručio je rektor Anđelinović.

Dekan splitskoga Medicinskog fakulteta prof.dr.sc. Zoran Đogaš u svom je izlaganju istaknuo postignuća fakulteta istaknuvši kako na Medicini  trenutačno studira više od 1200 studenata, a angažirano je više od 500 profesora i nastavnika.

Uz prigodne govore zaslužnim studentima i djelatnicima uručene su nagrade i priznanja.

image001.jpg
image002.jpg
image003.jpg
image004.jpg
image005.jpg
image006.jpg
image007.jpg
image008.jpg
image009.jpg
image010.jpg
image011.jpg
image012.jpg
image013.jpg
image014.jpg
image015.jpg
image016.jpg
image017.jpg
image018.jpg
image019.jpg
image020.jpg
image021.jpg
image022.jpg
image023.jpg
image024.jpg
image025.jpg
image026.jpg
image027.jpg
image028.jpg
Ispiši stranicu