Pretražite novosti:
Upisi u 1. godinu 2019./2020.
Upisi u 1. godinu 2019./2020.
Interreg-IPA CBC
croatia.cochrane.org

Projekt "Zdrava prehrana ili zdrava dijeta - znanost ili znanstvena fantastika?"

Projekt
Događanja u okviru projekta popularizacije znanosti "Zdrava prehrana ili zdrava dijeta - znanost ili znanstvena fantastika?" koji podupire Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Cilj ovog projekta popularizacije znanosti je podučiti gimnazijalce o tome gdje i kako se mogu pronaći znanstveno utemeljene informacije o zdravom stilu života. Naglasak je stavljen na mediteransku prehranu, koja prema nizu istraživanja može poslužiti kao idealni model najzdravije prehrane na svijetu. U isto vrijeme, želimo učenike osposobiti za kritičko promatranje informacija iz medija i za prepoznavanje lažnih tvrdnji, kako ne bi postali žrtvama popularnih "dijeta", brzinske i po zdravlje opasne nadogradnje mišića i sličnih lažnih obećanja.

Tijekom protekla dva tjedna na našem Fakultetu su održane 4 interaktivne radionice za učenike gimnazija u Splitu. Tema radionica je bila Prepoznaj lažne vijesti i neutemeljene "znanstvene" informacije, s primjerima znanstveno vjerodostojnih, ali i lažnih izvora informacija o prehrani na Internetu. Redom su nam u goste došli učenici trećih razreda V. gimnazije "Vladimir Nazor" u pratnji profesorice Diane Matković, učenici I. gimnazije Split u pratnji profesorice Jasne Šegrt, učenici III. gimnazije i učenici V. gimnazije „Marko Marulić“ Split, u pratnji profesorice Višnje Banić. U sljedećem koraku, mi ćemo biti njihovi gosti. Pomoći ćemo učenicima koji su sudjelovali na radionicama u širenju novostečenih znanja prema ostalim učenicima gimnazija jer je međuvršnjačka edukacija ipak najučinkovitija edukacija u toj dobi.

U provedbi projekta sudjeluju studenti medicine, članovi studentskih udruga NeuroSplit i CroMSIC Split, djelatnici Medicinskog fakulteta u Splitu, kolege s Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu, nutricionisti, kao i udruge Hrvatski Zbor Nutricionista i Hrvatski Cochrane.

U okviru projekta osmislili smo i Facebook stranicu @tajnafitdijete. Svi su dobrodošli!

P1400605.JPG
P1400596.JPG
P1400677.JPG
P1400682.JPG
P1400657.JPG
P1400629.JPG
P1400600.JPG
P1400627.JPG
Ispiši stranicu