Pretražite novosti:
Upisi u 1. godinu 2019./2020.
Upisi u 1. godinu 2019./2020.
Interreg-IPA CBC
croatia.cochrane.org

Međunarodno natjecanje u znanju studenata farmacije i medicine- PMKS 2018

Međunarodno natjecanje u znanju studenata farmacije i medicine- PMKS 2018
Facebook fotogalerija (link)

04. svibanj 2018.


Pozivamo sve zainteresirane na otvaranje natjecanja i svečani ručak uz finale najboljih timova koji će snage odmjeriti pred publikom. Uz natjecanje nudimo i bogat edukativni i humanitarni program u kojem će svi prisutni imati mogućnost mjerenja tlaka i šećera, udjela masnog tkiva, saznati više o malignim i kardiovaskularnim bolestima i još mnogo toga!

Vidimo se 11. i 12. 5. na MEFST-u, zgrada B!! :-)18. travanj 2018.

PMKS je međunarodno natjecanje u znanju u kojem sudjeluju studenti završnih godina studija farmacije i medicine. Sastoji se od ukupno 32 natjecatelja koji dolaze s čak osam različitih fakulteta iz 5 različitih svučilišnih gradova: Mostar, Sarajevo, Novi Sad, Zagreb i Split. Dosadašnja natjecanja u znanju na području biomedicine i zdravstva u Splitu su imala lokalni karakter što smo odlučili promijeniti. Još važnije, potpuni zaokret odlučili smo napraviti glede zadataka i izazova s kojima se susreću natjecatelji. Naime, natjecanje se sastoji od 3 zadatka te je samo prvi zadatak isključivo pismenog tipa dok se sljedeća dva zadatka potpuno temelje na praktičnom radu. Sudjeluje 8 timova koji se kroz zadatke profiliraju, ispadaju oni koji budu najlošiji,  a najbolji tim na kraju osvaja glavnu nagradu u iznosu od 3 000 kn.

TEMA
Tema natjecanja je: “Primarna zdravstvena zaštita- suradnja liječnika i ljekarnika“. Svjesni smo da je upravo ova grana zdravstva temelj zdravlja svakog pacijenta. Iako maksimalno cijenimo izvrsnost u subspecijalističkim poljima medicine, smatramo da je najvažnije osnažiti dio zdravstva koji najčešće dolazi u kontakt s pacijentom. Također, većini studenata će nakon stjecanja diplome prvo radno mjesto biti upravo u spomenutom sektoru.
 
NATJECATELJI
Kao što je već prije navedeno, natjecatelji su studenti završnih godina studija farmacije i medicine. Studenti se ne natječu pojedinačno, već u timovima od kojih je svaki sazdan od 4 osobe (2 studenta farmacije i 2 studenta medicine). Svaka osoba iz tima mora biti iz različitog grada čime želimo postići što veći stupanj stvaranja novih poznanstava te izbjeći bilokakve moguće izvore negativne kompeticije. Također, svaki član tima mora biti s različite godine pojedinog studija čime se osigurava ravnopravnost timova.
 
STRUČNO POVJERENSTVO
Prof. dr. sc. Mirjana Rumboldt, dr. med- specijalistica obiteljske i školske medicine, Split
Doc. dr. sc. Maja Ortner, mag. pharm- specijalistica kliničke farmacije, Zagreb
Jurica Nazlić, dr. med- specijalist kliničke farmakologije KBC-a Split
Doris Rušić, mag. pharm- asistentica na Katedri za farmaciju, Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu
Josipa Bukić, mag. pharm- asistentica na Katedri za farmaciju, Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu
Sanja Žužić Furlan, dr. med- specijalistica obiteljske medicine, Split

EDUKATIVNI I HUMANITARNI PROGRAM
Uz samo natjecanje imat ćemo bogat popratni edukativni sadržaj (edukacija kako pravilno koristiti inhalator, mjerenje tlaka i glukoze u krvi, mogućnost mjerenja masnog tkiva, procjena srčanog rizika), nagradnu igru i humanitarnu akciju (u projekt je uključena i humanitarna udruga „Marijini obroci“ te će svi sudionici imati priliku saznati nešto više o njihovom djelovanju i po mogućnosti i želji odvojiti određenu svotu novca za dobrotvorne svrhe).

Ispiši stranicu