Pretražite novosti:
Upisi u 1. godinu 2019./2020.
Upisi u 1. godinu 2019./2020.
Interreg-IPA CBC
croatia.cochrane.org

Dvije naše znanstvenice izabrane u važna međunarodna tijela

Dvije naše znanstvenice izabrane u važna međunarodna tijela
Izv. profesorica Ana Jerončić postala je statistička urednica „Cochrane Oral Health“ uređivačke skupine (http://oralhealth.cochrane.org/).
Skupina je smještena u Velikoj Britaniji i jedna je od najproduktivnijih unutar Cochranea. Uz ostale urednike profesorica Jerončić će surađivati s autorima u pripremi radova za Cochrane Database of Systematic Reviews, časopisa čimbenika odjeka 6.3.
Ovo je važno za ugled i rad Hrvatskoga Cochranea, ali i za profesoricu Jerončić, jer je njezino poznavanje i primjena složenih statističkih postupaka ovim dobilo i međunarodno priznanje.
 
Docentica Irena Zakarija-Grković postala je članica vijeća međunarodne organizacije WABA (World Alliance for Breastfeeding Action, http://waba.org.my/about-waba/), velike međunarodne mreže organizacija i pojedinaca koji se na globalnoj razini bave zaštitom, promidžbom i potporom dojenju. U obrazloženju odluke se ističe da će „stručnost i iskustvo iz područja zaštite zdravlja majki i djece docentice Zakarije-Grković biti važna dodatna vrijednost za aktivnosti WABA“. Ispiši stranicu