Pretražite novosti:

Dekan prof. dr. sc. Ante Tonkić: Napravili smo veliki iskorak prema krajnjem cilju...

Dekan prof. dr. sc. Ante Tonkić: Napravili smo veliki iskorak prema krajnjem cilju...
Medicinski fakultet u Splitu, Sveučilište u Splitu i KBC Split potpisali su ovog ponedjeljka Ugovor o suradnji u korištenju prostora na šestom katu bolnice na Križinama za potrebe znanstvenog rada i nastave, kao i Ugovor o suradnji u obavljanju djelatnosti dentalne medicine.

- Potpisivanje ovog ugovora veliki je iskorak prema krajnjem cilju, a to je da KBC Split postane sveučilišna bolnica. Dvije su temeljne misije Medicinskog fakulteta: promicanje nastavne izvrsnosti i promicanje znanstvene izvrsnosti. O referencama Medicinskog fakulteta ne treba puno govoriti, tek činjenicu da ustrojavamo Medicinski fakultet u Bavarskoj, što govori samo za sebe. Ovaj ugovor doprinjet će boljoj edukaciji naših mladih liječnika i znanstvenika sa ciljem da naši mladi ostanu ovdje u Hrvatskoj, da imaju izvrsne uvjete i da to bude na korist cijeloj regiji - kazao je dekan Medicinskog fakulteta Split prof. dr. sc. Ante Tonkić.

Rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić dodao je kako je splitski Medicinski fakultet perjanica ne samo našeg Sveulilišta, nego je odabran i kao primjer za akreditaciju medicinskih fakulteta u našoj zemlji za procjenu Europske komisije.


- Ovo je još jedan korak bliže Sveučilišnoj bolnici. Mislim da smo postigli jednu sinergiju koja daje rezultate prvenstveno u pogledu sigurnosti življenja u našem gradu. Još da odradimo transpantaciju bubrega uz matične stanice pa ćemo doseći dobar zdravstveni rejting jednog dobrog, bogatog europskog grada - smatra rektor.

Dok su prije nekoliko dana govorili o Istraživačkom medicinskom centru gdje je KBC Split nositelj, a fakultet partner, sada je obrnuta situacija kada je bolnica partner Medicinskom fakultetu.

- Šesti kat bolnice služit će nastavi i istraživanju. Bolnica je stručna, znanstvena i nastavna ustanova. Druga djelatnost je dentalna medicina, a sada imamo mogućnost raditi onako kako to do sad nismo mogli. Općenito, radimo dobre stvarti za napredak mladih, da žive u Splitu i ostanu raditi u njemu - rekao je ravnatelj KBC-a Split prof. prim. dr. sc. Julije Meštović.

Tekst: slobodnadalmacija.hr
Fotografije: Dalibor Gabela



DSE_4871_resize.png
DSE_4897-2_resize.png
DSE_4889_resize.png
DSC_9295_resize.png
DSC_9299-2_resize.png
DSC_9294_resize.png
DSC_9300_resize.png
DSE_4894-2_resize.png
DSC_9321_resize.png
DSC_9331_resize.png
DSC_9333-2_resize.png
DSC_9333_resize.png
Ispiši stranicu