CROSBI PROFIL: Pokaži znanstvenom svijetu tko si!

CROSBI PROFIL: Pokaži znanstvenom svijetu tko si!
U svijetu prezasićenom produkcijom informacija dostupnih putem Interneta, pravi je izazov pronaći one koje su pouzdane i relevantne, a često ostaju negdje u “dubinskom WEB-u”, nevidljive u prikazima rezultata popularnih tražilica. Za znanstvenu zajednicu rješenje nude svjetske citatne baze podataka, poput Scopusa i Web of Scienca, a u želji da promoviraju svoje znanstvenike i njihova istraživanja države ulažu velike napore u izgradnju vlastitih baza. Tako je razvijena i bibliografska baza podataka CROSBI, s ciljem da hrvatske znanstvene radove učini vidljivijima, dostupnijima, čitanijima, a time i citiranijima. Na tom se virtualnom mjestu sabire popis znanstvenih publikacija hrvatskih istraživača i nude poveznice na njih, a Republika Hrvatska pruža i svojevrsnu pravnu potporu izgradnji ove baze. Naime, prema Pravilniku o uvjetima za izbor u znanstvena zvanja radovi pristupnika moraju biti uneseni u bazu CROSBI.

Radove unose znanstvenici, a radi lakše pretraživosti i vrednovanja ustanove pri kojoj su zaposleni potrebno je i da sami izrade svoje CROSBI profile

CROSBI održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković i nudi precizne upute o načinu pohranjivanja radova i izradi CROSBI profila. 
Ispiši stranicu