Europska noć istraživača u pet hrvatskih gradova

Europska noć istraživača u pet hrvatskih gradova


27. i 28. rujna 2018. godine

Europska noć istraživača, najveći popularno-znanstveni događaj u Europskoj uniji održat će se 28. rujna u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Puli, te 27. rujna 2019. u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, najavljeno je na konferenciji za novinare u Ministarstvu znanosti i obrazovanja koje je koordinator tog dvogodišnjeg projekta financiranog u sklopu Obzora 2020. s više od 2,5 milijuna kuna.Europska noć istraživača tradicionalno se provodi zadnjeg petka u mjesecu rujnu u vremenu od 17 do 22 sata. Na javnim površinama gradova hrvatski istraživači imat će štandove s interaktivnim sadržajem, ponajprije namijenjen mlađoj populaciji. Nadalje, program obuhvaća i aktivnosti glavne pozornice, nagradne igre i ostalo. 

U realizaciji projekta naziva "Techno-Past Techno-Future: European Researchers´ Night" uz Ministarstvo znanosti i obrazovanja sudjeluje još 17 partnera, među kojima su sveučilišta te Institut Ruđer Bošković, Mediteranski institut za istraživanje života i Institut za društvena istraživanja.

Europska noć istraživača je inicijativa Europske unije kojom se želi podići svijest građana o važnosti znanosti za društvo i značaju znanstvenog rada. 

Europska noć istraživača 28.9.2018. u Splitu na Rivi i u podrumima Dioklecijanove palace od 17- 22 h!
 


Izvor:MZO

Ispiši stranicu