Kirurgija


Pročelnik katedre: Izv. prof. dr. sc. Zenon Pogorelić
Zamjenik pročelnika: Prof. dr. sc. Zdravko Perko
Tajnik katedre: Doc. dr. sc. Dragan Krnić

Kontakt: zenon.pogorelic@mefst.hr

Plan rada: 
Na katedri se održava nastava  za studente medicine s programom (predavanja 70 sati, seminara 70 sati i 95 sati vježbe) i studente dentalne medicine (20 sati predavanja, 20 sati vježbi i 20 sati seminara) Medicinskog fakulteta u Splitu.
Održava se nastava iz kirurgije i za potrebe stručnih studija smijera Sestrinstva (20 sati predavanja, izborni predmet sa 10 sati predavanja i 20 sati vježbi),  Fizikalne terapije (25 sati predavanja) i Radiološke tehnologije (30 sati predavanja i 15 sati vježbi).

Nastava se održava u prostorijema fakulteta te u predavaonicama u sklopu KBC "Split" na lokalitetu «Firule»  uz korištenje 2 seminarske dvorane na Klinici za kirurgiju.
Pri Katedri funkcionira i Laboratorij eksperimentalne kirurgije. Laboratorij je opremljen  za  edukaciju i eksperimentalni rad iz područja minimalno invazivne kirurgije. Voditelj eksperimentalnog istraživanja iz novih operacijskih tehnika (NOTES - NOSCAR) je prof. dr. sc. Z. Perko.
Članovi katedre su sudionici brojnih domaćih i međunarodnih kirurških kongresa kao pozvani predavači voditelji sekcija i okruglih stolova.



Popis studija na kojima katedra drži nastavu:
- Medicina
- Dentalna medicina


Nastavnici

Kolegiji:

Ortopedija Ispiši stranicu