Medicina

KIRURGIJA


► RASPORED IZVOĐENJA NASTAVE ak. god. 2023/2024

► Seminarske i vježbovne skupine ak. god. 2023/2024


► EVIDENCIJA NASTAVE:
 →   Nastava se odvija prema priloženom rasporedu.
 →   Prisustvovanje svim oblicima nastave je obavezno.
 →  O svim oblicima nastave vodi se evidencija. Svaki student može izostati jedno predavanje, jedan seminar i jednu vježbu bez nadoknade. Svi ostali izostanci trebaju se nadoknaditi (uz predočenje potvrde o razlogu izostanka), a ukoliko premaše dozvoljenu normu student gubi pravo izlaska na ispit, te je dužan ponovno upisati predmet iduće akademske godine. 

→ PREDAVANJA / SEMINARI: Evidenciju pohađanja predavanja i seminara vode nastavnici.
→ VJEŽBE: Svi studenti trebaju isprintati obrazac evidencije pohađanja vježbi
                     Isti su dužni nositi na vježbama i dežurstvima.

► OBVEZNA LITERATURA:

     Sutlić Ž, Mijatović D, Augustin G, Dobrić I i sur. KIRURGIJA; Školska knjiga, Zagreb 2022.
     (Uz predočenje studentske iskaznice studenti ostvaruju pravo na 20% popusta pri kupnji knjige u prodavaonicama Školske knjige)

 
► ISPIT:
Student može prijaviti ispit iz Kirurgije nakon što je uredno obavio obveze iz nastave (pohađanje predavanja, vježbi i seminara). Ispit se sastoji iz dva dijela: pismeni i usmeni/praktični. Prvi dio ispita je test koji se sastoji od 100 pitanja. Prag prolaza je 60 točnih odgovora. Položeni pisani dio ispita vrijedi u akademskoj godini u kojoj je položen.

Nakon što student položi test ima pravo pristupiti usmenom dijelu ispita, koji se sastoji od: praktičnog dijela (prikaza bolesnika, instrumenti i zavoji) i usmenog odgovora na postavljena pitanja. 

Ukupna ocjena
 je zbroj 60% ocjene na testu i 40% ocjene usmenog dijela. 

► ISPITNI ROKOVI:

1. ISPITNI ROK:  18.12.2023. 
2. ISPITNI ROK:  22.07.2024. 
3. ISPITNI ROK:  02.09.2024. 
4. ISPITNI ROK:  16.09.2024. 


► OBAVIJESTI

1. rok - 
Prvi ispitni rok (pisani dio ispita) održati će se 18.12.2023. u 9:30 h u Amfiteatru Medicinskog fakulteta (B100). Usmeni ispiti održati će se od 19. do 21.12.2022. ovisno o broju studenata koji polože pisani dio ispita. Napomena: Studenti ispit trebaju prijaviti kroz ISVU sustav, uprotivnom neće moći prisustvovati ispitu.


Predavanja se održavaju u Velikoj predavaonici KBC-a Split
Seminari za Seminarsku skupinu I održavati će se u VELIKOJ PREDAVAONICI KBC-a SPLIT, za Seminarsku skupinu II u KNJIŽNICI KLINIKE ZA KIRURGIJU, a za Seminarsku skupinu III u KNJIŽNICI ZAVODA ZA TRAUMATOLOGIJU I ORTOPEDIJU
Vježbe se održavaju prema rasporedu koji je objavljen. Skupine koje su raspoređene na Polikliniku, HKP, Vježbe šivanja i Operacijsku dvoranu trebaju svakog dana na oglasnoj ploči Kinike provjeriti tko im je voditelj vježbi. Ostale vježbovne skupine javljaju se u jedinicu u koju su taj dan raspoređeni.
Dežurstva: Za svaku skupinu predviđena su po tri dežurstva na HKP. Molim studente unutar vježbovne skupine da se podijele međusobno po dvoje ili troje te da odrade po jedno dežurstvo. Dake, svaki put kada je određena vježbovna skupina raspoređena u dežurstvo iz iste odlazi po dvoje ili troje kolega. Ostali odlaze kada sljedeći put ta skupina opet bude na rasporedu za dežurstvo.


Nastavni tekstovi

  Ispiši stranicu