O nama

Razlozi za pokretanje ljetne škole Organizacija Ljetne škole cirkadijanskog ritma (CRSS)
U okviru internacionalizacije svih studijskih programa ESF projekt Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu (USSM) omogućuje studentima i mladim stručnjacima iz različitih zemalja stjecanje iskustva multikulturalnog i interdisciplinarnog učenja kroz ovaj studijski program i mogućnost uspostavljanja suradnje među sudionicima i predavači iz područja cirkadijanskih ritmova.
 
Štoviše, ljetna škola povećava mobilnost učenika i organizirana je u dva dijela: teorijski dio kroz nastavne module i praktični dio kroz obrazovanje u modernom okruženju. Izvođenje studijskog programa je podržano putem platforme za e-učenje Moodle, ono je u skladu s modernim znanstvenim istraživanjima i integrirano je u Europski sustav prijenosa i akumulacije kredita (ECTS). CRSS će se provoditi prema europskim standardima i na temelju europskih smjernica društva ESRS-a. Te su smjernice proizvod konsenzusa vrhunskih europskih stručnjaka za medicinu spavanja i odobrile su ih sva europska nacionalna društva za spavanje u okviru Skupštine nacionalnih društava za spavanje, ANSS.
Europske smjernice koje su bile osnova za stvaranje CRSS-a također imaju snažnu znanstvenu pozadinu u sustavnim pregledima i na medicini utemeljenoj na dokazima, što pruža snažnu povezanost studije s suvremenim znanstvenim saznanjima.



Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta

Ispiši stranicu